Lifestyle zwangerschapsfotoshoot

Het was al weer even geleden dat ik een zwangere vrouw op de foto mocht zetten. Zeker wanneer de mommy-to-be al zo ver in haar zwangerschap is. Want hoewel je het niet zo zeggen is Mariëlle hier al 33 weken zwanger, en ook nog van een tweeling! Bizar toch?! Ze heeft zo’n mooi buikje, dus eigenlijk was dit juist het perfecte moment op haar op de foto te zetten.


De meeste zwangerschapsshoots doe ik op locatie, in het bos, op het strand op gewoon in de stad. Maar Mariëlle wilde graag een paar foto’s in bad, dus ik stelde voor om dan de hele shoot bij hun thuis te doen. Dat beviel eigenlijk super goed, , dus dat wil ik zeker vaker gaan doen. Vooral ook omdat er nog zo’n kleine rondhuppelt, op locatie is dat niet altijd makkelijk.


Deze shoot was dan ook eigenlijk meer dan alleen een zwangerschapsshoot, het was een zwangerschaps- en familieshoot in één. Mariëlle maakte zich een beetje zorgen tijdens de shoot omdat hun dochter niet zo veel zin had om foto’s te maken en ‘’leuk te doen’’. Ik zie dat wel vaker, ouders die bezorgd zijn om het eindresultaat omdat hun peuter z’n dag niet heeft of zich heel anders gaat gedragen zodra er een camera in de buurt is. Maar de ervaring leert dat het uiteindelijk altijd goedkomt. Sterker nog, ik heb liever gekke dwarse kinderen die onverwachte dingen doen, dan kinderen die keurig in een pose gaan staan en lachen naar de camera omdat ik dat van ze vraag.


Gelukkig wist ik Mariëlle daarmee gerust te stellen, hebben we heerlijk geshoot en zeg nou eerlijk, is er iets van de ‘’ik-heb-geen-zin-in-foto’s’’ op haar gezichtje te zien?
300 keer bekeken

Marloes Niemeijer Fotografie is een eenmanszaak en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62902555.  Zij is BTW-plichtig. Op alle aanbiedingen, offertes en opdrachtbevestigingen van Marloes Niemeijer Fotografie zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. Deze zijn hier in te zien. Op alle overeenkomsten met Marloes Niemeijer Fotografie is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Het eigendomsrecht en het auteursrecht op alle foto’s op deze website berusten bij Marloes Niemeijer Fotografie.