Familieshoots kunnen variëren van shoots met nichtjes en neefjes, gekke ooms en opa’s en oma’s,

tot gezinsshoots en babyshoots van ouders met hun pasgeboren kindje. Hoewel iedere familie

(-samenstelling) anders is, komen de shoots toch vaak overeen in duur (ongeveer 1 uur), werkwijze

en locatie (vaak buiten of bij jullie thuis).

 

DE LOCATIE

Hebben jullie als familie een plek waar je graag bent? Of wil je juist even iets anders voor de foto en ben je benieuwd welke locatie ik in gedachten heb? Dat kan! De afgelopen jaren heb ik op zoveel mooie plekken door Nederland gefotografeerd (ja echt, Nederland is zo mooi!), dat ik met alle liefde meedenk over de geschikte locatie. De buitenlocaties zijn vaak het meest geliefd maar mooi-weer-garantie

kennen we in Nederland helaas niet. Daarom kunnen we op een regenachtige dag kijken voor een geschikte binnenlocatie, of verzetten we de datum. Geen man overboord dus.

O, en voor babyshoots kom ik aan huis. Wel zo makkelijk om niet alle luiers, speentjes en knuffels mee

te hoeven nemen, en daarbij zijn de kinderkamers vaak super fotogeniek!

 

WERKWIJZE

Voor een familieshoot trek ik vaak een uur uit om iedereen (in alle combinaties mogelijk) op de foto te zetten. Het leukste aan de familieshoots vind ik dat het een soort familie-uitje is. Een goed excuus om tijd met elkaar door te brengen en mooie herinneringen te maken voor later. Wanneer er veel plezier is, spat dat ook van de foto’s af en kunnen we zonder moeite spontane momenten creëren.

 

De reportages worden bij grote families vaak heel uitgebreid omdat er allerlei combinaties mogelijk zijn naast de foto’s van de hele groep; moeders en dochters, opa en oma met kleinkinderen, alle kinderen samen en soms ook losse portretten. Daarbij geef ik alle mooie gelukte foto’s, wat soms tot een grote reportage kan leiden. Ik vind het nu eenmaal zonde om alleen de beste 30 te kiezen en de rest op m’n computer te laten staan ;-)

Marloes Niemeijer Fotografie is een eenmanszaak en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 62902555.  Zij is BTW-plichtig. Op alle aanbiedingen, offertes en opdrachtbevestigingen van Marloes Niemeijer Fotografie zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. Deze zijn hier in te zien. Op alle overeenkomsten met Marloes Niemeijer Fotografie is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Het eigendomsrecht en het auteursrecht op alle foto’s op deze website berusten bij Marloes Niemeijer Fotografie.