Rens & Mare - Klooster Bethlehem

Whiehoee, mijn lievelingsseizoen (ook wel bekend als het trouwseizoen) is weer volop aan de gang! Ook afgelopen weekend mocht ik de liefde vastleggen en mensen, wat is dat toch een feest.


Dit keer fotografeerde ik op de bruiloft van Rens en Mare bij Klooster Bethlehem in Haren. Ik ben al eens eerder op deze locatie geweest voor een bruiloft waardoor ik van te voren heel veel zin had in deze dag. De locatie is prachtig, de lichten sfeervol en het eten om door een ringetje te halen.

Over ringen gesproken... Rens en Mare gaven elkaar het jawoord tijdens de ceremonie in de paarsverlichte kapel van het klooster. Tijdens de ceremonie werden meerdere liefdesliedjes gezongen door een vriendin van Rens en Mare. Ik vind dat altijd zo mooi en liefdevol. Vooral in een setting al deze.


Eén van de liedjes was ‘Jij bent de liefde’ van Guus Meeuwis. Eigenlijk kon dat ook niet anders want deze bruiloft ademde Brabant. Van de muziek, de gastvrijheid van het paar en hun familie tot aan de worstenbroodjes op het feest. Naast de worstenbroodjes die werden geserveerd hadden alle gasten (ja, echt allemaal!) een portie worstenbroodjes voor het bruidspaar mee. Ik heb ze in alle soorten en maten voorbij zien komen. Zelfs een groot worstenbroodje in de vorm van een hart! Want buiten de worstenbroodjes draaide deze Brabantse bruiloft natuurlijk vooral om de liefde. De liefde tussen Rens en Mare, die de hele dag volop aanwezig was.


Mijn lievelingsmoment van deze dag was het moment dat Rens en Mare elkaar voor het eerst zagen. Rens kwam het terrein van Mare’s ouders oprijden in een witte Engelse taxi. De oprit was versierd met slingers en ballonnen en Mare stond nerveus in huis te wachten op ‘’haar’’ Rens. Het moment dat de deur openging, Rens en Mare elkaar in de ogen keken, er een glimlach op hun gezichten vormde en ik zelfs meende een klein traantje in zijn ogen te zien (sorry Rens, hij is gespot!), dat vond ik geweldig.


Nu op naar meer momenten als deze. Trouwseizoen, here I come!

243 keer bekeken
logo website.png