top of page

Reisblog Sri Lanka


Nadat een vriendin met haar huwelijksreis naar Sri Lanka was geweest en ik de foto's bij terugkomst zag besloten wij dat wij dit land ook echt moesten zien! We zijn bijna 3 weken in Sri Lanka geweest en we vonden het fan-tas-tisch! Wat een prachtig land met zoveel diversiteit. 

Ik heb een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet, we hebben naast deze plekken ook nog Negombo & Arugam Bay bezocht maar hebben hier niet echt goede tips voor (behalve dat je goed van te voren moet kijken waar het regenseizoen is en waar niet, wij waren in Arugam Bay terwijl het laagseizoen/regenseizoen was - niet zo'n succes)

Als je nog meer vragen hebt mag je me altijd een berichtje sturen!


 

ALGEMENE TIPS :

 • Neem deet mee van thuis! Hier is het slecht verkrijgbaar en die van thuis werkt beter.

 • Een simkaart kopen is toch handig aangezien de wifi het niet overal goed doet. De simkaart van Dialog doet het het best.

 • Wij vonden het chill om vooraf even de restaurantjes op te zoeken via tripadvisor zodat je weet dat het oke eten is!

 • Download thuis maps.me - hier kan je je favorieten in zetten en kaarten van landen downloaden. Super handig! Zet hier ook altijd even je hotel in zodat je altijd de terug weg weet (als wij een tuktuk in stapte en we wisten niet zeker of hij de weg wel wist, zette ik even m’n routeplanner aan zodat ik mee kon kijken of hij wel goed reed #controlfreak)

 • Tips voor eten wat je MOET proberen : Kottu!! Je kan dit vaak het lekkerst eten bij de lelijkste restaurantjes. Roti mag je ook niet overslaan, onze favoriet is die met tomaat & kaas. De curry’s zijn ook top! 

 • Koop monopoly kaartspel! Leukste spel ooit! Wij hebben op onze reis minstens 50 potjes gespeeld en hadden het pas de laatste 3 weken van onze reis haha!

 • De tuktuks kosten hier vaak 100 roepie per km, dit hielden wij ook in ons hoofd als we een prijs afspraken met de tuktuk chauffeur. 

 • Je kunt je verplaatsen met de bus (niet normaal goedkoop) , taxi (vrij duur) of tuktuk. Wij vonden de bus leuk voor de ervaring maar hou rekening met een volle bus en een chauffeur die rijd zonder angst haha!)

 • Het is (vooral als vrouw) goed om je op sommige plekken bedekt te kleden, ik werd sowieso al veel aangestaard als blonde blanke vrouw maar als ik dan ook nog een hempje en/of kort broekje aan had was het wel heel erg. 

 • Ga een village visit doen! Wij hebben hem via Merel Mathot gedaan en een fantastische dag gehad! Super leuk om het authentieke Sri Lanka te zien en niet alleen maar de toeristische plaatsen. 

KANDY (1 nacht) :


Hotel

Kandy jungle view, 20 euro per nacht incl ontbijt - zie middelste foto (wij krijgen dit erbij omdat we daar boekte en niet via booking.com). Dit is een guesthouse en voor ons was het ideaal omdat de eigenaresse de ochtend dat we de trein wouden nemen speciaal voor ons naar het station is gereden om tickets voor ons te bemachtigen! Let op ; je zit wel buiten het centrum! 


Restaurant

Buono!! Vonden wij echt top, heerlijk om in een drukke stad even de rust op te zoeken in dit chille cafeetje (probeer ook echt de hamburgers even, kan je ook niet laten staan voor 1 euro haha).


To do

De Temple of the Tooth is mooi! Zorg wel voor bedekte kleding :-) 

TREINREIS KANDY -> ELLA


 • Je kunt tijdens deze reis eventueel eerder uitstappen om de Adams Peak te gaan beklimmen of theeplantages te bezoeken, wij hebben dit niet gedaan maar we hebben hier wel hele goede verhalen over gehoord.

 • Wij hadden niet van tevoren geboekt en hadden geluk dat ze dit voor ons wouden doen bij onze guesthouse, als je dit namelijk pas op de dag zelf doet heb je kans dat je geen zitplaatsen hebt, en dit is toch wel echt chill bij een reis van 7 uur.

 • Tijdens de treinreis kan je het best 2e of 3e klas gaan zitten, is leuker dan 1e klas (bij de 1e klas kunnen de raampjes namelijk niet open).

 • Neem toilet papier mee! Dit is eigenlijk een tip voor altijd, er is vaak geen toiletpapier bij de wc's.

 • In de bergen kan het koud zijn, wij hadden prachtig zonnig weer waardoor wij het niet nodig hadden maar we hoorden dat het soms echt koud kan zijn. 

 • Als je kan kiezen of je aan de linker of rechterkant kan gaan zitten dan kan je het best het eerste deel van de reis (tot Nuwara) rechts gaan zitten, en dan het laatste deel links voor de mooiste uitzichten :-) 

ELLA (minstens 3 nachten)


Hotel

Ella Okreech cottages, 25 euro per nacht. Midden in het centrum en fijne huisjes.


To do

 • Wij vonden de Nine Arch Bridge en de Little Adams Peak de leukste hikes! Deze zou ik zeker doen. Leuk bij de Nine Arch Bridge als je wacht totdat de trein langs komt.

 • Als je er nog niet genoeg van hebt kan je ook nog Ella Rock beklimmen, vond ik best heftig maar er wachtte wel een mooi uitzicht op ons. LET OP; bij alle hikes, gebruik altijd maps.me - de bordjes die er hangen zijn door locals verkeerd opgehangen zodat je verkeerd loopt! Vetrouw dus altijd je routeplanner en niet de locals die je verkeerd sturen.

 • Na deze hikes waren wij toe aan wat afkoeling ; top hiervoor is om naar hotel the View te gaan (het is best moeilijk vindbaar). Het kostte hier ongeveer 2,5 euro per persoon om heerlijk te zwemmen en in de zon te chillen! 

 • We hebben in Ella een kookcursus gedaan Matey Hut, voor 10 euro was dit top! Heerlijk eten & goedkoop (zie middelste foto)

Restaurants 

 • Starbeans is top voor ontbijt!

 • Restaurant Chill is chill om te eten & relaxen, loop vooral naar boven! Hier is het leukste gedeelte van het restaurant.

 • Dreamcafe is top, de kottu was daar superlekker!  

UDAWALAWE (minstens 1 nacht)


Hotel

Kottawatta villages, wij betaalden 41 per nacht maar hadden wel echt een luxere hut (inclusief een prachtige ''buiten'' douche)! Je hebt hier ook kleinere hutjes/tentjes die ook prima zijn.


To do

Wij hebben vanuit hier de safari geboekt! Tip ; probeer om met meerdere mensen een jeep te delen, het is gezelliger en daarnaast goedkoper (niet alleen de jeep is goedkoper maar als je bij het park aankomt is je toegangskaartje ook goedkoper als je hem met meerdere personen koopt). Wij vonden de 3 uur durende safari lang genoeg!
 

MIRISSA (minstens 2 nachten)


To Do

Heel leuk om naar de Coconut Tree Hill te lopen! Wel vrij toeristisch maar wel mooi :-)

Wij zijn een avond uit geweest, het schijnt dat het feestje is waar het vuurwerk savonds word afgestoken op het strand. 


Restaurants

Big Belly Roti hut was suuuperlekker & spot goedkoop (lekkerste kottu!).

Als je leuk wilt zitten is Zephyr een leuk strandtentje! 
 

UNAWATUNA (minstens 3 nachten)


Hotel

Wij sliepen in Crescent Resort, 20 euro per nacht incl ontbijt. Is wel stukje uit het centrum dus je moet wel steeds de tuktuk pakken om daarheen te gaan maar ze hebben wel een zwembad en een grote kamer! 


To do

Leuk om een dag uitstapje te maken naar Galle, wij hebben hier hamburgers gegeten bij Rocket Burger jummy! Wij zijn vanuit ons hotel naar Jungle Beach gelopen, het is wel een stukje lopen maar leuk om te doen & mooi strandje. 


Restaurants

Je kunt heerlijk Italiaans eten bij La Boheme! 1 van onze favorietjes. Seashore restaurant voor een mega lekkere curry & fijn eten aan het strand. 

 

HAVE FUN!


113 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page